Sigrid Vandenweghe Sangeeta Kaur

Over mij

 

Ik ben Sangeeta, ergens in de 40.

 

Er zijn nog allerlei details zoals ‘ik ben psycholoog’, ‘ik ben moeder van drie kinderen’, ‘ik hou van wandelen, zingen en spelletjes spelen’, ‘vrouw van Jan’, ‘ideeënmens bij een technologiebedrijf’ en ‘gepassioneerd yogi’.

 

Maar dat zijn allemaal etiketten. En etiketten onderscheiden. Ik ben een ziel in een menselijk lichaam, net als jij.

 

Een vijftal jaar geleden kwam ik na een zwaar ongeval geheel ‘toevallig’ terecht in mijn eerste Kundalini Yoga-les. Kritisch, maar open.

 

“Hopelijk niet te zweverig”

 

“Die balletlessen zijn wel 25 jaar geleden”

 

“Ik kan nog altijd weggaan”

 

Die les heeft mijn leven veranderd. Het was niet wat ik verwachtte. Kundalini bleek verrassend, afwisselend en soms confronterend. Ik wandelde kalm naar buiten en toch vrolijk en stralend.

 

Het was er direct: de onmiddellijke impact, de energie die toen ging stromen, de ongelooflijke effecten op mijn geest (rust – vrede – geluk) en zelfs op mijn denken (alertheid – inspiratie – verbanden leggen). Er was iets fundamenteel veranderd. Rationeel en nieuwsgierig als ik ben, wilde ik er alles van weten.

 

Sindsdien is Kundalini Yoga geen reeks oefeningen meer maar een manier van in het leven staan. Ik zeg weleens “ik heb mijn stem gevonden”. Ben ik zelf veranderd? Niet echt, ik heb mezelf beter leren kennen.

 

“Als je iets ten gronde wil kennen, ga het dan onderwijzen”… het was dan ook een natuurlijke stap naar het volgen van mijn opleiding tot docent.

 

Ik vind dat deze eeuwenoude teachings vrij ter beschikking moeten staan voor iedereen omdat ze erg waardevol zijn voor de moderne mens.

 

Ik wil vrij van trends, hypes en modes mensen een weg wijzen naar het manifesteren van hun geboorterecht: gelukkig zijn.